Johann Reichert

Aki a Fideszre szavaz…

2018. április 7.

Mire is szavaz, aki a Fideszre voksol? Halálosan fontos kérdés ez most, néhány órával a választás előtt. Vegyük hát sorra:

Bűnrészesség

Aki a Fideszre szavaz, bűnrészességet vállal. Támogatja a hazánk történelmében példátlan méretű korrupciót. Viszonylag teljes listát állítottak össze a Fekete könyv szerkesztői, itt most csak a legsúlyosabb bűnöket listázzuk:

– a tao mint párhuzamos, de az adófizetők elől elrejtett költségvetés, a demokratikus alapelvek lábbal tiprása;

– a bevándorlási kötvények mint az országgyűlés alkotmányos feladatkörének áthágása, sok milliárd adóforint megismerhetetlen személyeknek juttatása, ezzel offshore cégek extraprofithoz segítése;

– a 4-es metróról, valamint az ELIOS üzleteiről szóló OLAF-jelentések eliminálása, ezzel manifeszt bűncselekmények pártolása, a bűnüldözés és az igazságszolgáltatás akadályozása;

– a demokratikus választási rendszer rosszindulatú átalakítása, ezzel a választói akarat – népellenes törvény segítségével történő – megbénítása.

Nagyon hosszú listát lehetne itt még írni, de a pármilliárdos gazságok a fentiek mellett már eltörpülnek.

Másképpen, de ugyancsak bűnrészességet vállal a Fidesz-szavazó azzal, hogy voksával helybenhagyja a kormány és a kormánypárti politikusok ezernyi kisebb-nagyobb hazugságát.

További bűnrészességet vállal abban, hogy elnézi a Fidesznek az egyre súlyosbodó társadalmi problémák kezeletlenségét. Omlik össze számos struktúra, de ez nem zavarja a Fidesz-híveket, noha sok százezer szavazójuknak súlyos magánéleti válságot fog eredményezni.

A most véget érő Fidesz-ciklus lényeges kérdésekben tagadta meg a kereszténydemokrata eszmeiséget, csupán a népszerűség végett számtalan értelmetlen, zsákutcás intézkedést hozott, a saját politikusainak bűneit a hatalommal visszaélve igyekszik büntetlenül hagyni.

Biankó csekk

Nemcsak múlt van, hanem jövő is. Aki a Fideszre szavaz, az kitöltetlen csekket ír alá a Fidesznek. Sem Orbán, sem egyetlen képviselőjelöltje nem mondott semmit az ország előtt álló valóságos és súlyos problémákról. Ennek is megvannak a maga következményei:

– Orbán és kormányzata bármit megtehet, egyetlen ügyben sem vállalt semmit, vagyis akár eltörölheti az ingyenes egészségügyet stb.;

– az egyetlen, amit vállalt, a migránsellenesség; ezzel az álláspontjával sokat nehezít Magyarország nemzetközi helyzetén, és végül vagy enged, vagy kiszorul a 2020 utáni európai uniós együttműködésből.

Aki április 8-án a Fideszre szavaz, a felelős lesz mindazért, amit a következő Orbán-kormány művelni fog.


Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..