Johann Reichert

Az utolsó csillag

2018. augusztus 5.

A Fidesz–KDNP, valójában Orbán Viktor személyes népszerűségét visszaigazoló április 8-ai választás után két hónappal megszűnt a nyomtatott Heti Válasz, újabb kettővel pedig az internetes változata is.

Hárommillió választó támogatja az utolsó közvélemény-kutatás szerint azt, ami most folyik az országban. Szükséges megkérdeznünk, tényleg, mi folyik az országban?

Orbán Viktor iránymutatása szerint nem azzal kell foglalkoznunk, amit mond, hanem amit tesz. A média világában a kettő összeér, mármint a cselekvés és a szöveg.

A szöveg az, hogy most már aztán végleg új kultúra kezdődik, mostantól vége a liberális túlsúlynak, a konzervatív, igaz magyaroknak nem kell félniük.

A tettek mezején pedig: megszűnt a Magyar Nemzet, a Lánchíd Rádió és immár a Heti Válasz is. A Hír TV-t birtokba vette, szabatosan elfoglalta az orbánista média. Önmeghatározásuk szerint „visszafoglalták”, de ennek csak akkor lenne értelme, ha bárki elvette volna tőlük. Igaz, hogy ők nem kívántak azzal a Simicska Lajossal együttműködni, akinek évtizedig az alkalmazottai voltak, de ebből azt a következtetést levonni, hogy Simicska vette volna el őtőlük a tévét, ugyanazt jelenti, mintha bármilyen eltulajdonítást „elégtételnek” vagy „igazságtételnek” nevezhetnénk.

Végeredményben az új kormányciklus elején világosan, visszavonhatatlanul kiderült, hogy az új Orbán-ciklusban először is felszámolnak mindent, ami az 1998–2002-es ciklushoz kötődik, mármint a polgári Magyarország eszményét képviselő szellemi tereket.

A történtek fényében levonhatjuk a következtetést: a polgári Magyarországnak vége. A Heti Válasszal kihunyt az utolsó csillag is, amely a Kisded: a polgári, európai, magyar ország felé mutatta az irányt.

Ezt akarja hárommillió… A kérdés azonban, amelyet a HV sírjánál kinek-kinek fel kell tennie: ÉN mit akarok? Olvasó, OLVASÓ POLGÁRTÁRSAM! Nézz tükörbe: Mit remélsz ezek után?


Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..