Johann Reichert

Hun türk, hun keresztény

2018. szeptember 8.

Magyarország mind szürreálisabbá válik. A súlyos mentális válság jelei mind szembeötlőbbek. A miniszterelnök Közép-Ázsiát tekinti példaképének, amelyhez kapcsolódni akar, a KDNP pedig teljes mellszélességgel támogatja.

“A magyarok Attila kései leszármazottainak tekintik magukat, a hun-türk eredet alapján állnak, nyelvük a türk nyelvekkel áll rokonságban – fűzte hozzá. Az a nép lehet erős, amely büszke nemzeti identitására” – mutatott rá Orbán Viktor. Hozzátette: “Korábban sértésnek szánták, hogy Magyarország Európában a legnyugatibb keleti nép, de a türk országok fantasztikus sikerei, gazdasági és politikai fejlődése miatt ma már dicséret, ha keleti népnek nevezik a magyarokat – jelentette ki. Megdőlt a régi világrend, amelynek dogmája szerint a tőke és tudás Nyugatról áramlik Kelet felé, hogy ott olcsó munkaerőt keressen. Az új világrendet alapvetően a Keleten felemelkedő államok fejlődése határozza meg.” A Nomád Világjátékok megnyitójáról is saját maga tájékoztatta az országot.

A magyar tudományosság is megújul, erről nem kisebb személy, mint az a Szijjártó Péter külügyminiszter tájékoztatta az ország népét, aki magas kirgiz kitüntetésben részesült.

Emlékeztetünk arra a páratlan eseményre, amelyik annak idején meghökkentette a Fidesz-szavazókat, de az Orbán-vallás hívei ma már nyilván normálisnak tekintik. A baltás gyilkos hazaengedése egyébként a magyarörmény kapcsolatok végét is jelentette. Örményország tudvalévően a legrégibb keresztény ország a világon.

Ez a dolog a kereszténységgel csak azért érdekes, mert most zajlik a KATTÁRS, a Katolikus Társadalmi Napok rendezvénysorozat, ezúttal Székesfehérváron. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes levélben köszöntötte a megjelenteket: „Arra buzdítom tehát a KATTÁRS résztvevőit, illetve mindazokat, akik elkötelezettek a keresztény Magyarország megtartásában, ne féljenek mindig a nagyobb igazságot és a nagyobb jót – a köz javát – keresni… Szent II. János Pál pápa mondta, hogy semmi sem győz meg, csak az igazság, semmi sem ment meg, csak a szeretet.”

Semjén Zsolt egyébként ott ült Orbán Viktor mögött Kirgizisztánban, a hun-türk tudatú nagy tanácskozáson (a képet a kormányzat tette közzé):

Semjén Zsolt annak a Kereszténydemokrata Néppártnak az elnöke, amelynek ifjúsági szervezete az IKSZ. Az IKSZ célkitűzései közt pl. ezek szerepelnek:

  • A keresztény és nemzeti értékek ápolása, terjesztése. Az európai és transzatlanti kultúrkörhöz való tartozás kifejezése.
  • Az önkényuralmi rendszerek, különösen a nemzeti szocialista és kommunista diktatúrák elutasítása, azok terhes örökségének lebontása.
  • A magyarországi és a nemzetközi kereszténydemokrácia és konzervativizmus hagyományainak feltárása, elért eredményeinek gyarapítása, eszmerendszerének közvetítése az ifjúság felé.

Az IKSZ nem tiltakozik a hun-türk irányvonal ellen, tehát az IKSZ semmibe veszi a saját célkitűzéseit.

Vajon jobb-e maga a KDNP? A párt Alapelvei (2005 Budapest, felelős kiadó: dr. Semjén Zsolt, előszó: Kovács K. Zoltán) mindjárt az elején leszögezi: “A KDNP elvárja minden tagjától, hogy az Alapelveket megismerje és elfogadja, igyekezzék érvényesíteni politikai tevékenységében, a konkrét kérdések megítélésében és lelkiismerete szerint igyekezzék érvényesíteni az Alapelvekben megfogalmazott elveket, értékeket és célokat.”

Mindjárt a következő (5.) pont félreérthetetlenül leszögezi, hogy a KDNP “eszmevilága a magyar történelmi múlt Szent Istvánig visszanyúló keresztény hagyományaiból és az európai kultúra keresztény ihletéséből, valamint a modern nyugat-európai kereszténydemokrata pártok szellemiségéből fakad.”

De ha valaki szerint az alapelvek túl általánosak, és a Szent Istvánig visszanyúló keresztény hagyományba belefér Attila meg a hunok meg a türk nyelvi eredet, akkor érdemes elővennünk a KDNP Alapszabályát is (2013, felelős kiadó: dr. Semjén Zsolt), és elolvasnunk a 2. §-t. Ide is másoljuk:

Vajon mire való az párt, amelyik lábbal tiporja a saját alapelveit, alapszabályát, egyszersmind a minimális keresztény elvárásokat?


Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..