Johann Reichert

Népszavazás 2016 — Igazi kérdések 1

Amiről tényleg dönteni kellene, amíg nem késő

2016. szeptember 16.

oszi-temeto-2Rengeteg pénz, rengeteg energia fogy ezekben a hetekben. Ezt a sok energiát a valóságos nemzeti problémáink megbeszélésére is fordíthatnánk mi, magyarok.

A kvótareferendum álprobléma. Könnyű ezt belátni, ha hajlandóak vagyunk körülnézni a saját portánkon. Azzal kellene foglalkoznunk, ami van, s nem azzal, ami nincs. Ráadásul kvótaügyben az EU úgysem dönt a magyar kormány nélkül, és a magyar kormány ebbéli EU-s teljesítményét a referendum pont annyira javítja, amennyire a Fradi-tábor az FTC futballcsapatáét a lelátóról.

Magyarországon óriási problémák vannak. Mostani problémáink gyökeréről szól könyvünk, akit a mélyrétegek, a gyökerek érdekelnek, annak jó szívvel ajánljuk.

A legfontosabb tévedés milliók téves valóságképe: azt hiszik (a marxista materializmus talaján), hogy problémáink okai gazdasági természetűek. Ez nem igaz. A gazdasági problémáink okai a rossz társadalmi működésben leledzenek.

Minden nemzet értékét három jellemzője határozza meg: a lélekszáma, a tudása és az erkölcse. A népvándorlás avagy betelepítés problémája persze érinti mindhármat, hiszen sok ember érkezik Európába, és ők mások, mint az őslakosság.

Ha bevándorlásról avagy betelepítésről akarunk gondolkozni, akkor az ittlévők és az érkezők eme három jellemzőjét kell összemérnünk.

Kezdjük a lélekszámmal. Először tisztáznunk kell azt a tévedést, hogy nem az emberek „darabszáma” a fontos, hanem a népesség struktúrája. Magyarország népe fogy, de a baj nem a fogyatkozás, hanem a rohamos elöregedés.

 demografia-hazank-lelekszamaCsak ebből a két adatból is látszik, hogy nem az öregek száma csökken, hanem a fiataloké. A csökkenés mértéke az elmúlt kb. három évben ijesztően felgyorsult, mert a drámaian alacsony születésszámhoz a fiatal felnőttek egyre tömegesebb emigrációja társult. Aki nem vak, látja: kb. tíz év múlva a mostani demográfiai csőd demográfiai katasztrófába fog fordulni.

A kormányzat hallgat róla, de a gyáriparosok szövetsége már több hónappal ezelőtt közölte, hogy a hazai gazdasági teljesítmény fenntartásához sürgősen több tízezer munkáskéz kellene. A kormány titokban foglalkozik is a kérdéssel, csak ez most, a hecckampányban le van tiltva a nyilvánosság elől.

Miután a kormány október 2-án megnyeri nagy csatáját, elkezd felkészülni a következőre: néhány tízezer bevándorló letelepítésére. Hely van bőven a letelepítésre:

demografia2-tolna-megyeTolna megye annyit csúszott vissza az időben, amennyi a törökvilág volt!

demografia1-bekes-megyeBékés megyében más probléma is van:  területének egyre nagyobb része “regionalizálódik”, azaz kapcsolódik mind szervesebben Aradhoz. Nemrégiben az ivóvízbeszerzés ügyében döntöttek arról a magyar szervek, hogy romániai vízbázisra állítják át.

demografia3-budapestBudapest lakott lakásaink több mint 40%-a egyszemélyes háztartás. A magyar főváros a magányos öregek városa.

Az ország rohamosan ürül ki. Az elnéptelenedés annál drámaibb, minél kevesebb a cigány az adott vidéken. Példának okáért a Dunántúl nem cigányosodott részein (leszámítva a győri és a székesfehérvári agglomerációt) 100–110 évvel ezelőtti népességszám van, csakhogy akkor a lakosság fele fiatal volt, most meg a negyede a fiatal. Ahol sok a cigány, ott is maximum az 1970-es évek népességszámát produkálja a vidék.

Az ország testén szaporodnak a hullafoltok, és csupán a budapesti agglomeráció virul. Életjelenségeket mutat még néhány nagyváros környéke és a nyugati határszél. Ezen települések lakossága igyekszik azt hinni, hogy Magyarország úgy néz ki, mint pl. Szentendre vagy Budaörs, esetleg a Sopron környéki falvak. Halvány fogalmuk sincs, illetve el sem akarják hinni, ha pl. a tiszaburai állapotokról beszélnek nekik. És a hangadó, közvélemény-formáló elit szinte 100%-ban ezeken a jól menő vidékeken él. Ahogy egy nem régi bonmot átírta a reneszánsz szállóigét: Extra Hungária körút non est vita…

Magyarországon a kisebb és nagyobb társadalmi alrendszerek egyre-másra állnak le. Ma már öt falut kell menni, hogy az ember találjon egy bádogost, rendre ritkulnak a „közösségi” közlekedés járatai, elfogynak a háziorvosok, a papok, bezárnak a boltok, a posták, szűnnek meg az iskolák.

És a politikai elit hecckampányt tart, ördögöt fest a falra, mert azt könnyen legyőzi. Az igazi problémáról hallgat vagy hazudik.


Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..